Marinerad fetaost

fetaost

Ingredienser till 4 portioner:
1 paket fetaost (går också minst lika bra med en puck bulgarisk eller kroatisk vitost ur burk)
Olivolja
1-2 msk rosépeppar
1-2 msk torkad oregano
1 tsk salt

Tillagning:
Tärna osten i cm-stora tärningar.
Riv eller mortla rosépepparn ihop med oregano och salt så att pepparkornen krossas.
Varva osttärningar med kryddblandningen i en burk eller skål.
Strila rikligt med olivolja över osten, gärna så att den täcker.
Låt osten stå och dra, helst över natten.
Vänd försiktigt runt osten i marinaden före servering. (Jag använder en tät konserveringsburk. Då kan jag vända och vrida lite på burken så att oljan kommer åt överallt utan att det läcker.)

Kan serveras som plockmat, typ tapas, eller till någon blandad grönsallad, gärna Avocadosallad eller Grekisk sallad.
Färdigmarinerad ost håller minst en vecka i kylskåp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *