Hjortskavsgryta

Ingredienser, 4 port
1 pkt Kronhjortsskav eller Viltmästarskav
1 gul lök
4 stora champinjoner
1 fp grädde, 2,5 dl
½ dl mörkt öl (porter)
1 msk ox- eller viltfond
5 enbär
1 msk torkad timjan
salt, vitpeppar
Ev. 1 msk Brun redning
Rikligt med smör till stekning

skav

Tillagning:
Tärna svampen fint och hacka löken.
Bryn köttet i smör enligt instruktionerna på paketet.
Lägg över det i en gryta.
Häll på grädde, porter, fond och lägg ner enbären. (De kan stoppas i en tekula för att vara lätta att hitta och plocka upp.)
Låt köttet puttra medan du bryner först svampen och sedan löken i lite smör.
Lägg ner även dem i grytan. Smaka av med kryddorna.
Låt grytan puttra tills skavet är mört och såsen kokat ihop lite. Red av med en msk Brun redning om det behövs.
Kan serveras med en blandad sallad samt blomkålsris, palsternacksmos eller andra valfria tillbehör.

En reaktion på “Hjortskavsgryta”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *