Kesoplättar

De här små kesoplättarna är nästan godare än vanliga ”mjölplättar”. Om du vill ha dem lite fluffigare à la amerikanska frukostpannkakor kan du blanda lite bakpulver med fiberhusken innan den rörs ner i smeten. De kan användas som matplättar också, men uteslut då vaniljsockret och bakpulvret. Servera med t.ex. löjrom, finhackad rödlök och crème fraiche – mmmm….

Ingredienser:
250 g keso
2 ägg
1 msk fiberhusk
½ krm salt
(½ krm vaniljpulver)
(½ tsk bakpulver)
smör eller olja till stekning

Gör så här:
Blanda keso och ägg till en smet. Mixa med mixerstav så att den blir slät.
Tillsätt fiberhusk, (bakpulver), salt och vanilj. (Uteslut vanilj om du gör ”matplättar”.)
Stek i medelvarm plättlagg.  Låt plättarna stelna ordentligt och ta färg på undersidan innan du vänder dem, annars går de sönder.

Servera med:
– färska bär
– sockerfri sylt
– vispad grädde
eller
– hackad rödlök och löjrom/stenbitsrom/caviarmix. Klicka på crème fraîche, smetana eller majonnäs.
– knaperstekt bacon
– räkor/lax/kräftstjärtar, hackad röd lök, dill och rysk yoghurt

Gör en toast:
Lägg rökt skinka, en tomatskiva, lite dijonsenap och en god ost emellan och värm tills osten smälter.
Gott är också salami, mozzarella och klippt basilika.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *