Kycklingfilé i örtsås

Ingredienser, 4 personer
700 g kycklingfilé, gärna majskyckling
2 msk PO-fiber
Smör att steka i
Vitpeppar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk torkad dragon
1 msk färsk persilja
1 msk färsk basilika
1 tärning kycklingbuljong eller 1 msk kycklingfond
1 dl torrt vitt vin
1½ dl vispgrädde
½ dl färskost, typ Philadelphia

Gör så här:
Dela kycklingfiléerna i två delar. Vänd dem i PO-fiber och stek i smöret.
Krydda med vitpeppar. Ta upp filéerna och ställ dem åt sidan.
Skala och hacka löken, lägg den i stekpannan och pressa över vitlöken. Låt dem steka på ganska låg värme tills de mjuknar.
Tillsätt örtkryddor, kycklingbuljong, vin och vispgrädde, smaka av med mer peppar om det behövs.
Lägg ner kycklingbitarna i såsen och låt allt puttra ca 10 minuter.
Klipp gärna över färsk smörgåskrasse eller lite mer persilja vid serveringen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *