Enkel paté på köttfärs och leverpastej

Ingredienser för 6-8 personer
(räcker till fler som inslag på ett smörgåsbord)

500 g köttfärs
1 gul lök, finhackad
2 ägg
0,5 dl rödvin
1 dl kesella
3-4 krm salt
3-4 krm peppar
3 pressade vitlöksklyftor
1 kruka persilja
250 g skivbar leverpastej
10-15 gröna oliver (pimentofyllda)

Tillagning:
Arbeta ihop färs, lök, ägg, kesella, rödvin, kryddor och vitlök till en smet.
Skär leverpastejen i små tärningar. Hacka persiljan fint. Vänd ner pastej och persilja i färsen.
Smörj en avlång kakform (1 l) och häll i en tredjedel av smeten.
Fördela hälften av oliverna över färsen och tryck ner dem en aning.
Häll på ytterligare en tredjedel av färsen och resten av oliverna.
Avsluta med ett lager färs.

Grädda i ugnen vid 200 grader i cirka 1 timme.
Ta ut patén och låt den kallna helt innan du stjälper upp den.
Servera i skivor med t. ex. saltgurka eller cornichons.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *