Vitlöksspäckad lammstek

Ingredienser för 4 personer:
1 lammstek
5 klyftor vitlök

Marinad:
Sötsur chilisås
soja
salt
lite finhackad vitlök
svartpeppar
torkad rosmarin
torkad salvia

Kall sås:
gräddfil
en liten skvätt balsamvinäger
lite sirap
vitlökspulver
salt och svartpeppar.

Tillagning:
Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en stor (dubbel) plastpåse och smaka av den.
Lägg ner lammsteken i marinaden och klappa in den ordentligt.
Knyt ihop plastpåsen och låt steken stå i minst 30 minuter, gärna längre.

Lammsteken späckas sedan med tunna skivor av vitlök och fästs ihop med tandpetare.
Sätt ugnen på 175 grader, stick en stektermometer i steken och ställ in den.
Ta ut den när termometern visar 70 grader.

Steken serveras i detta exempel med rösti, men den är också god till ugnsrostade grönsaker, friterad halloumi eller broccoli- och blomkålsgratäng. Som tillbehör passar en sallad (förslagsvis avocadosallad eller tomat- och mozzarellasallad) samt den kalla såsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *