Bra-att-ha

Chiliextrakt av något slag.
Tabasco, Louisiana Red Hot Pepper Sauce eller Dave’s Insanity Sauce (världens starkaste…) – helt oumbärliga för den som gillar mat med sting och hetta…

Maizenas redningar, Brun och Ljus.
Reder av såser, grytor och stuvningar i en handvändning. En matsked väger bara något gram, och tillskottet av kolhydrater blir alltså minimalt.
Kan hällas direkt i kokande vätska och klumpar sig aldrig.

Olivolja, rapsolja och smör
Användbara i alla typer av rätter och för all sorts stekning. Vilken smak man föredrar beror på var maträtten har sitt ursprung.

Fetaost i vacuumförpackning
Håller sig länge och är bra till väldigt mycket.

Halloumi
Den härligt gnissliga cypriotiska osten som kan stekas eller grillas. Mycket lång hållbarhet, så det är lätt att ha ett paket på lager.

Färdigriven ost i påse.
Vacuumförpackad med lång hållbarhet. Finns i många olika varianter i olika styrka.

Fonder i flaska med olika smaksättningar.
Oxfond med rödvin är en favorit, Viltfond med kantarell är inte heller så tokig. Hummerfonden är jättebra i fisk- och skaldjursrätter.

Buljongtärningar med olika smak och styrka. Fond du Chef är en klar favorit, oxbuljongsvarianten.
Mörk oxbuljong i tärning är mustig och bra som bas i såser.

Grillad paprika i burk.
Härlig att hacka i sallader eller tärna ner i en god soppa eller gryta.

Gröna och svarta oliver i burk
Förhöjer det mesta i salladsväg… Kan mixas till tapenade eller användas för att späcka fläskfilé eller kyckling.

Soltorkade tomater, torra i påse eller inlagda i olja.
Oljan kan användas för att smaksätta rätten eller en sallad. Kolla vilken sorts olja som har använts! Oliv-, mandel- eller rapsolja är att föredra framför t.ex. solrosolja.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *