Hjortskavsgryta

Ingredienser, 4 port
1 pkt Kronhjortsskav eller Viltmästarskav
1 gul lök
4 stora champinjoner
1 fp grädde, 2,5 dl
½ dl porter
1 msk ox- eller viltfond, eller en ljus Fond du Chef
5 enbär
1 msk torkad timjan
salt, vitpeppar
1 msk Brun redning
Smör till stekning

skav

 

Tillagning:
Tärna svampen fint och hacka löken.
Bryn köttet i smör enligt instruktionerna på paketet. Lägg över det i en gryta. Häll på grädde, porter, fond och lägg ner enbären. (De kan stoppas i en tekula för att vara lätta att hitta och plocka upp.)
Låt köttet puttra medan du bryner först svampen och sedan löken i lite smör.
Lägg ner även dem i grytan. Smaka av med kryddorna.
Låt grytan puttra tills skavet är mört och såsen kokat ihop lite. Red av med en msk Brun redning om det behövs.
Kan serveras med blandad sallad, (blomkåls)ris, pressad potatis, i pitabröd eller med andra valfria tillbehör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *