Sivs kyckling- eller fläskfilépanna

I grundreceptet innehåller den här rätten som namnet säger kyckling, men jag har prövat att använda fläskfilé också, och det går precis lika bra. En vegetarisk variant kan man göra genom att lägga falafelbiffar i botten av formen, göra såsen på umamibuljong och självklart utesluta baconbitarna.

Ingredienser för 4 portioner:
800 g – 1000 g kycklingfilé (4 st stora)
20 små champinjoner
5 dl grädde av önskad fetthalt
2 pkt bacon
1 tärning kycklingbuljong, gärna Fond du Chef
1 dl salta jordnötter
eller
Riven ost
Ev. lite brun redning

Gör så här:
Dela varje kycklingfilé i 2-3 bitar.
Bryn dem och lägg dem sen i en form.
Knaperstek bacon. Låt det sen rinna av på hushållspapper.
Fräs champinjonerna i baconpannan.
Klipp ner baconet tillbaka i stekpannan och häll på 5 dl grädde.
Krydda med vad du vill t.ex. salt, peppar, timjan, persilja och chilipulver.
Häll i 1 dl salta jordnötter.
Red av såsen med lite brun redning om den är väldigt tunn.
Häll sedan allt över kycklingen. (Använder du inte jordnötter så strö istället över lite riven ost som avslutning, se bilden nedan.)
Ställ in formen i ugnen ca 25 min på 225 grader.
Serveras med rotsaker eller klyftpotatis.

kycklingpanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *