Tortillapizza

Den tunnaste och billigaste botten man kan ha till sin pizza är en tortilla. (Det finns även speciella pizza-tortillas som är extra mjuka och lite tjockare.)
Här kommer ett recept på egen tomatsås (koka gärna mycket och frys in!) samt förslag på några olika fyllningar. Med dem kan man experimentera och pröva sig fram – endast fantasin sätter gränser.
(Osten som används kan lämpligen vara överblivna ostbitar som man river och fryser in allt eftersom.)

Ingredienser, tomatsås:
1 gul lök, finhackas
2 klyftor vitlök, pressas
400 gram passerade tomater
1 msk basilika
1 msk oregano
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar

pizza_ff

Gör så här:
Koka ihop tomatsåsen, låt den puttra en stund tills löken är mjuk och bre sedan ut den på pizzabottnarna. (Vill du göra det ännu enklare för dig tar du färdig pastasås i burk, t.ex. Dolmio eller Barilla, men då blir priset ett annat.)
Strö ut osten över pizzan.
Lägg på önskad fyllning och grädda sedan i ca 200 graders ugn tills osten smält och fått lite färg. Har du många plåtar får du skifta plats med dem ca var 5:e minut.

Förslag på fyllningar utöver tomatsåsen:
1 burk tonfisk i vatten
1 gul lök i strimlor
100 g riven ost

1 pkt salami eller pepperonikorv
½ mycket tunt skivad het jalapeno
100 g riven ost

1 stark korv, t.ex. chorizo eller sremska, tunnskivad
½ gul lök, tunt skivad
10 svarta oliver, halveras
100 g vanlig riven ost

100 g rökt skinka, gärna skivrester
100 g tunnskivade champinjoner
100 g riven ost

1 burk musslor
100 g skalade räkor
1 burk kronärtskocksbottnar, strimlade
100 g riven ost

200 g rökt skinka, gärna skivrester
1 skivad banan
150 gram konserverad ananas
3 msk kapris
1 mycket tunt skivad het jalapeno
100 g riven ost

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *