Lax under täcke med grönsakspasta

Ingredienser, 4 personer:
4 laxfiléer eller motsvarande mängd hel laxsida
1 brk crème fraîche
½ dl mjölk
1 msk citronsaft
Citronpeppar
(1 knippe gräslök eller dill, finklipps)

lax2

Pasta, 4 personer:
4-6 nystan tagliatelle
4-6 nystan spenatpasta
2 msk smör eller olja
2 morötter
2 dl färsk spenat

Gör så här:
Fisken:
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform.
Lägg laxfiléerna i formen. (Använder du hel laxsida ska den ligga med skinnsidan nedåt.)
Pensla fisken med citronsaften.
Citronpeppra fisken (ganska rikligt).
Blanda crème fraîche med mjölken (och med 3/4 av dillen eller gräslöken om du väljer att använda sådan).
Häll på och bred ut crème fraîchen över fisken i ett ca 5 mm tjockt lager.
Grädda ca 25-30 minuter.
(Strö resten av den klippta dillen eller gräslöken över vid serveringen.)

Pastan:
Koka upp saltat pastavatten i en stor kastrull. Ta till en halvliter extra!
Skala morötterna och strimla dem sedan med potatisskalaren. Lägg strimlorna i en skål.
När pastavattnet har kokat upp så häll en halvliter av det över morötterna. Lägg en tallrik över skålen och ställ den vid sidan medan pastan kokar.
Koka pastan enligt anvisningarna.
Häll av vattnet och blanda sedan ner smör/olja, färsk spenat och de slakade morotsstrimlorna. Servera till laxen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *