Gurkraita

Raita är en kall indisk gurksås kryddad med mynta, jättegod och svalkande till starka, heta rätter. Gör den vegansk genom att välja ett veganskt alternativ till crème fraiche.

raita

Ingredienser, 4 personer:
12 cm gurka
1 tsk salt
– – – – – –
2 dl crème fraîche
1 salladslök
1 tsk pressad citron
5 droppar pepparmintsarom
1 tsk mald spiskummin
(ev 1 msk finhackade myntablad)

Gör så här:
Skala och tärna gurkan fint eller riv den på grova sidan på rivjärnet.
Häll över saltet och låt gurkan stå ca 1 timme.
Skölj gurkan och låt den rinna av i sil
Klyv salladslöken på längden och skär eller klipp den sedan tvärs över i mycket tunna skivor
Blanda ner gurkan och löken i crème fraîchen och krydda med citron, pepparmintsarom och spiskummin.
(Hacka ev. myntablad och blanda ner dem precis före serveringen.)
Raita är mycket god till t.ex. Chicken Vindaloo, Vegetarisk Vindaloo, Lins- och böngryta eller Chicken Tikka Masala.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *