Kryddig, fylld fläsk(ytter)filé

Ingredienser för 4 personer:
1 fläsk(ytter)filé
4-5 klyftor vitlök
Salami, chorizo, konjakswurst eller annan kryddig korv
Lagrad ost, t.ex. prästost
salt, svartpeppar, (grillkrydda)

Sås:
½ pkt krossade tomater
1 liten gul paprika
2 små gula lökar
2 dl grädde
1 tsk sambal oelek
1 msk sirap
2 msk turkisk yoghurt eller crème fraiche
Svartpeppar, vitpeppar, vitlökspulver

file

Gör så här:
Skär upp filén på längden utan att skära helt igenom och vik ut den. Krydda med salt, svartpeppar (och grillkrydda).
Förstek filén en stund så går det snabbare i ugnen sedan..
Skiva och fräs korven snabbt i stekpanna.
Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt.
Lägg vitlöksskivor, korvskivor och ost på filén.
Fäst ihop den med tandpetare eller knyt om med steksnöre.
Tillred i ugnen i ca 20-25 minuter i 180 grader, ca 10 min längre om du använder ytterfilé.

Såsen:
Hacka grönsakerna fint. Fräs dem snabbt i smör.
Häll på tomat, grädde, mjölk och yoghurt.
Krydda med sambal oelek, sirap och de övriga kryddorna. Låt puttra några minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *