|
Ingredienser, 6 personer:
2 st fläskfiléer (ca 1 kg), strimlas
ca 1,8 kg potatis i klyftor (ev. färdigskuren, fryst)
1 röd och 1 gul paprika i strimlor
1 gul lök i skivor
2-3 tomater i skivor
1 burk mager fetaost i små kuber
Marinad till fläskfilén:
3-4 pressade vitlöksklyftor
1-1 ½ dl olivolja
1-1 ½ tsk sambal oelek
2 msk soya
Kall sås:
4 dl mager naturell yoghurt eller mini-fraîche
4 msk fettfri majonnäs
2 pressade vitlöksklyftor (gärna ur tub)
2 tsk italiensk salladskrydda
lite pressad lime
|
Tillagning:
Första dagen:
Strimla fläskfiléerna och lägg dem i marinaden. Låt
dem ligga och dra i kylskåp över natten.
Andra dagen:
Smörj en långpanna och lägg i potatisen (som ska täcka
botten). Salta över.
Ställ in potatisen i ugnen, 220 grader i 10-15 minuter.
Ta sen ur pannan och fördela fläskfilén över potatisen.
Häll över marinaden.
Strö ut paprikan och löken.
Överst lägger du skivade tomater och fetaosten.
Ställ in i ugnen igen i ytterligare ca 35-40 minuter.
Serveras med den kalla såsen och en blandad sallad.
|