Ljus timjankryddad sås till fläskstek, fläskfilé, kycklingfilé m.m.

  Ingredienser, 6 personer:

3 dl vatten (gärna stekskyn från fläsksteken)
1 förp. Fond du Chef oxbuljong
½ dl porter eller mörkt öl
2,5 dl matlagningsgrädde eller Milda Mat Extra 4%
1 dl mjukost, gärna med bacon- eller salamismak
1 tsk paprikapulver
1 tsk timjan, torkad
½ tsk curry
1 tsk Dijonsenap
2 droppar balsamicocreme
2 msk Maizena Ljus redning
salt o vitpeppar efter smak

Tillagning:
Blanda vattnet/stekskyn, buljongtärningen och porter. Låt det puttra ett tag tills det reducerats till ca 2,5 dl. Blanda ner grädden och alla kryddorna och låt sjuda ca 5 min.

Smakar utmärkt till skinkstek, kotletter eller fläskfilé. Funkar också bra till kycklingfiléer!