Sydfransk kycklinggryta

Ingredienser, 4 personer:
400 g kycklingfilé
Salt o peppar
12 färska champinjoner
1 röd paprika
1 rödlök
1 dm purjolök
3 vitlöksklyftor
1 tsk Dijonsenap
1 krm curry
1 kapsel kycklingfond, Fond du Chef
(1-2 tsk koncentrerad Fun Light Apelsin)
1 msk tomatpuré
3 vitlöksklyftor
3 dl grädde eller fet yoghurt
½ dl vatten
½ dl vitt vin
1 ask cocktailtomater, halverade
smör och olivolja till stekning

sydfransk_gryta

Tillagning:
Dela kycklingfiléerna i grova kuber. Krydda med salt & peppar.
Stek dem i olja/smör tills de är fint brynta.
Lägg över i en stekgryta.
Strimla champinjoner, paprika, rödlök och purjo. Bryn dem var för sig och lägg över i grytan.
Häll på grädden, vattnet, vinet, senapen, curryn, tomatpurén, de finhackade eller pressade vitlöksklyftorna och lägg ner buljongtärningen.
Låt puttra i ca 15-20 minuter.
Lägg ner de halverade cocktailtomaterna ett par minuter före servering och låt allt bli genomvarmt.
Servera med valfria tillbehör, t.ex. blomkålsris och en god grönsallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *