Fläskfilé på grönsaksbädd

Ingredienser, 4 personer:
5-600g fläskfilé (1 filé)
salt & peppar
smör till stekning

2-3 paprikor, olika färger
½ squash
ca 2 dl broccolibuketter
150 g haricots verts
olja till stekning
150g färska champinjoner
3 vitlöksklyftor
3 dl grädde
Ev 1 tsk arrowrot till redning
ca 2 msk japansk soja

Tillagning:
Krydda filén och stek köttet runt om.
Skär grönsakerna i mindre bitar och stek dem i olja på medelvärme tills de får fin färg.
Lägg över dem i en eldfast form, lägg filén ovanpå och efterstek i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
Gör under tiden såsen: skiva champinjonerna och bryn dem mjuka i lite smör, pressa ner vitlöken och häll på grädden. Det får puttra ihop, red ev. av med arrowrot, smaksätt med japansk soja.
Ta ut formen ur ugnen. Skär upp köttet och lägg det sedan tillbaka över grönsakerna, häll på såsen och ställ in i ugnen igen i 225 grader i ca 5 minuter
Servera med grönsallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *