Ingredienser för 4 personer:
1 fläskfilé
4-5 klyftor vitlök
Salami, chorizo, konjakswurst eller annan kryddig korv
Lagrad ost, t.ex. prästost
salt, svartpeppar, grillkrydda
Sås:
1 pkt krossade tomater
1 st liten gul paprika
2 små gula lökar
2 dl grädde
1 tsk sambal oelek
1 tsk sötning, typ Sötströ eller Sukrin (kan uteslutas)
6 tsk turkisk yoghurt eller crème fraiche
Svartpeppar, vitpeppar, vitlökspulver
Tillagning:
Skär upp filén på längden och vik ut den. Krydda med salt, svartpeppar och grillkrydda.
Förstek filén en stund.
Skiva och fräs korven snabbt i stekpanna.
Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt.
Lägg vitlöksskivor, korvskivor och ost på filén.
Fäst ihop den med tandpetare eller steksnöre.
Tillred i ugnen i ca 10-15 minuter i 200 grader.
Såsen:
Hacka grönsakerna fint. Fräs dem snabbt i smör.
Häll på grädde, mjölk och yoghurt.
Krydda med sambal oelek, sötning och de övriga kryddorna.
Låt puttra några minuter.