Grundrecept, brun sås

Ingredienser till 4 personer:
1 paket grädde, 2,5 dl
1 Fond du Chef buljongkapsel eller en buljongtärning Mörk oxbuljong
2 matskedar mjukost, helst Frukostost med stark smak
1 krm curry
1 tsk vanlig svensk senap
½ tsk kinesisk soja
Några varv på vitpepparkvarnen (salt behövs inte, buljong och soja är tillräckligt salta)
1 tsk Collorit såskulör för färgens skull
Ev. någon msk Brun redning

Tillagning:
Häll alla ingredienserna i en liten tjockbottnad kastrull. Vispa och låt sjuda några minuter. Red av såsen med brun redning om den är för tunn.

Krydda gärna med något av nedanstående:

  • 1 msk grönpeppar, stött i mortel
  • ½ dl rött vin
  • 1 tsk torkad timjan, eller 1 msk färsk, repad från kvistarna
  • 1 tsk finhackad rosmarin
  • 1 dl fint skivade eller hackade färska champinjoner (bryn dem gärna först i smör)
  • 1 liten hackad gul lök

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *