Gryta à la King

Ingredienser för 4 portioner:
400 g benfritt griskött av bog, grytbitar eller skinka, gärna julskinka
1 gul lök
200 g färska champinjoner
(eller 1 liten burk champinjoner eller kantareller)
1 buljongtärning
1 msk soja
1 dl vatten
1 dl crème fraîche
½ dl färskost, typ Philadelphia
1 röd paprika.

Tillagning:
Skär köttet i strimlor och bryn det i stekpanna.
Skala och hacka löken.
Skiva champinjonerna.
Blanda vatten, crème fraîche, färskost, soja och buljongtärning i en gryta.
Koka upp och rör om tills buljongtärningen är upplöst.
Lägg ner kött, lök och svamp och låt det puttra tills köttet är mört.
Kärna ur paprikan. Skär den i bitar och rör ner den i grytan. Koka ytterligare 4-5 min.
Servera med grönsallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *