Het fisk med citron och dill

Ingredienser för 4 portioner:
2 dl crème fraîche
1 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
saften av ½ citron (eller motsvarande ur flaska)
4 msk frusen hackad dill (eller ½ knippe hackad färsk),
10 stänk Tabasco (eller mer efter smak)
1 msk koncentrerad hummerfond
Ev lite arrowrot till redning)
1 tsk salt

4 st laxfiléer
ca 2 dl skalade räkor

Tillagning:
Blanda de flytande ingredienserna, fiskbuljongtärningen samt dillen och saltet i en gryta och låt det koka upp.
Red om det behövs av såsen med arrowrot så att den blir lite tjockare.
Tärna de tinade laxfiléerna i små kuber.
Lägg ner fisken i såsen och låt den bli genomkokt, tar ca 5 minuter.
Sist av allt tillsätts räkorna. Låt dem bli varma men inte koka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *