Ingredienser:
1 påse kycklinginnerfilé, ca 900 g
1 dl mandelmjöl
1 dl riven parmesanost
1 dl annan riven ost
½ dl finhackad slät persilja
1 krm salt
2 ägg
Gör så här:
Tina filéerna enligt instruktioner på påsen
Vispa upp äggen i en djup tallrik
Rör ihop mjölet, ostarna, saltet och persiljan i ett annat djupt fat
Doppa varje filé i äggen och därefter i ost/mjölblandningen. Lägg dem ganska tätt i en smord ugnsform. Strö lite mer ostblandning över filéerna om det blir över i fatet.
Ställ in formen i ca 200 graders ugnsvärme och baka dem i ca 15 minuter. (Det ska bubbla om filéerna.) Höj då ugnsvärmen till 240 grader och låt kycklingen stå inne tills den har fin gyllenbrun stekyta, ca 10 minuter.
Servera med tomatsallad och smörslungad broccoli.