Välkommen!

Många vill äta färre kolhydrater. Det innebär att till exempel socker, bröd, mjöl, gryn, pasta och potatis är nedskurna till ett minimum, medan man istället äter lite mer protein och lite mer fett.
Eftersom många har sagt sig gilla rätterna och recepten i min traditionella webbkokbok beslöt jag mig hastigt och lustigt för att bygga om den… Välkomna alltså till min kolhydratreducerade kokbok!

Att laga kolhydratfattig, GI- eller LCHF-mat innebär ett ”omtänk” för den som blivit van att sen många år tänka på kaloriinnehållet i maten och alltid leta lättprodukter och annat nyckelhålsmärkt.

Kostdoktorn Andreas Eenfeldt har en blogg där han tydligt förklarar sammanhangen. >>>

Recepten på den här webbplatsen är indelade efter olika kategorier – klicka på länkarna i menyn för att hitta rätt! På sidan Receptregister finns en förteckning över samtliga recept.
Du kan också använda Sök-funktionen för att söka på något nyckelord, t.ex. ”kyckling” eller ”paprika”.

(Om du vill äta t. ex. potatis, pasta, ris eller bröd till maten så kan du naturligtvis lägga till det. Dra då ner på fettet och välj magrare mejeriprodukter. Du som fortfarande vill använda lågkalori/lågfettmetoden kan hitta tips och recept på den gamla webbsidan PixelCats Smala Kokbok.)

Har du egna recept som du vill bidra med? Då är du så välkommen att maila till mig på INFO@PIXELCAT.SE!
OBS! Jag förbehåller mig rätten att provlaga och eventuellt förändra insända recept!
Samtliga bilder på webbplatsen är ©PixelCat om inget annat anges!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *