Grönt ärtmos

Grönt ärtmos är ett gott tillbehör till bl. a. kött, stark stekt korv, panerad fisk eller grillad halloumi. (Rester av kokt potatis kan med fördel användas för att dryga ut moset. Skala och tärna i så fall potatisen och mixa den tillsammans med ärtorna.)

Ingredienser, 4 portioner:
800 g gröna ärtor
(200 g kokt potatis)
1 dl crème fraiche, turkisk yoghurt eller grädde
1 msk pressad citron
3 msk kokosfett eller smör
salt och peppar
Om ärtmoset ska serveras till lamm:
Blanda i 1/2 dl färsk mynta (alt. 1-2 msk torkad)

Gör så här:
Koka ärtorna i saltat vatten.
Häll av vattnet och mixa ärtor (och potatis) släta.
Blanda i matfett, crème fraiche, yoghurt eller grädde samt citronsaften.  Ställ kastrullen på låg värme och låt moset bli genomvarmt.
Smaka av med salt och peppar (och eventuellt mynta).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *