Att tillsätta barbequesås med röksmak i hamburgersmeten är ett sätt att hotta upp vanliga hamburgare lite och göra dem festligare. Har man möjlighet att kolgrilla dem så är det toppen, men stekning funkar också bra.
Ingredienser till 4 personer:
5 hg nötfärs
1 ägg
3 msk vispgrädde
3-4 msk barbequesås
1 msk Brun redning
½ tsk salt
15 vrid på vitpepparkvarnen
Tillbehör:
1 pkt bacon
12 skivor ost, hyvlade
4 hamburgerbröd
Pommes strips
Sallad, tomat, lök, hamburgerdressing, barbequesås
Blanda färsen i en bunke.
Stek bacon och lägg det åt sidan på en tallrik.
Tillaga pommes stripsen i ugnen enligt instruktioner på förpackningen.
Forma 4 hamburgare av smeten med fuktade händer. Platta ut dem lite extra med stekspaden i pannan eftersom de krymper vid stekning.
Stek på ganska hög värme och vänd ett par gånger. Håll dem varma på lägsta värme om de är klara före stripsen.
Dela bröden, lägg dem på ett ugnsgallar och lägg ostskivorna på övre halvan.
När det är ca 2 minuter kvar av tiden på potatisen så sätt in gallret med bröden så att osten smälter och bröden blir varma.
Lägg också baconskivorna på burgarna i stekpannan.
Lägg ihop burgarna med grönsaker och dressing mellan och servera med stripsen.