Het fisk med citron och dill

Det här är en snabb fiskrätt som är enkel att göra. Såsen fungerar utmärkt till andra fiskrätter också.

Ingredienser för 4 portioner:
2 dl crème fraîche
1 dl vatten
½ dl grädde
1 fiskbuljongtärning
1-2 tsk citronsaft (eller motsvarande ur flaska)
1 msk tomatpuré
1 tsk sirap
4 msk frusen hackad dill (eller ½ knippe hackad färsk),
10 stänk Tabasco (eller mer efter smak)
1 msk koncentrerad hummerfond
(2-3 msk Maizena Ljus redning)
(Ev salt)

4 st laxfiléer
ca 2 dl skalade räkor

Tillagning:
Blanda de flytande ingredienserna, fiskbuljongtärningen samt dillen i en gryta och låt det koka upp.
Smaka av och salta eventuellt – tänk på att buljongen innehåller salt – och droppa i mer Tabasco om så önskas.
Red av såsen med Maizena-redningen om det behövs så att den blir lite tjockare.
Tärna de tinade laxfiléerna i små kuber.
Lägg ner fisken i såsen och låt den bli genomkokt, tar ca 5 minuter.
Sist av allt tillsätts räkorna. Låt dem bli varma men inte koka.

Servera med kokt eller pressad potatis och en grönsallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *