Vegetarisk Vindaloo

Den här goda rätten med indisk kryddning har vi ätit flera gånger, och den är lätt att variera genom att byta ut grönsakerna. Den fungerar t.ex. bra med champinjoner, brysselkål eller broccoli också. Man kan även välja att bara använda halva löken i såsen som mixas, och andra halvan skuren i bitar och stekt med de övriga ingredienserna.
(Vill du laga en icke-vegetarisk Vindaloo? HÄR finns receptet.)

Ingredienser för 4 personer:

Grönsaker i bitar:
1 squash
½ blomkålshuvud, delas i små buketter
1 burk/kartong kikärter (OBS! Spara spadet som kallas aquafaba, kan användas istället för äggvita i matlagning!)
1 liten påse färsk babyspenat. Skär bort stjälkarna.
1 msk olja

 Vindaloo-såsen:
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1-2 vitlöksklyftor
1 msk färsk ingefära
2 röda chilifrukter – hetta efter smak! (Kärna ur dem om du vill ha rätten lite mildare.)
½ tsk salt
1 msk garam masala
1 tsk spiskummin
Svartpeppar
1 msk vitvinsvinäger

Gör så här:
Såsen:
Lägg alla ingredienser i en mixer eller matberedare och kör tills du fått en puré. Smaka av och krydda med mer salt, chili eller garam masala.

Grönsakerna:
Tärna eller dela grönsakerna i lagom bitar. Stek squashen och blomkålen i oljan tills de börjar mjukna.
Häll på Vindaloosåsen och blanda ner kikärtorna.
Låt småputtra tills kikärtorna är genomvarma.
Dra pannan från värmen.
Rör ner spenaten precis före serveringen och låt den mjukna i någon minut.
Servera med ris och gärna gurkraita (gör raitan vegansk genom att välja en annan typ av crème fraiche).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *