Vetetortillas

Ingredienser till 8 vetetortillas:
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk olja
1 dl standardmjölk, uppvärmd (byt mot havrealternativ för veganska tortillas)

Gör så här:
Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.
Häll över den varma mjölken lite i sänder under omrörning.
Blanda till en lös  (och ganska kletig!) deg.
Knåda den mjuk och smidig på mjölat bord i ett par minuter.
Lägg tillbaka degen i bunken och täck över den, t.ex. med en fuktig bakduk. Låt degen vila så i 20 minuter.
Dela degen i åtta delar och forma bollar.
Lägg dem på t.ex. ett fat eller en skärbräda, täck över dem igen och låt dem vila ytterligare tio minuter.
Kavla ut bollarna till tunna, runda tortillabröd. Håll dem övertäckta tills det är dags att grädda dem eftersom de annars lätt blir torra.
Grädda dem i torr gjutjärnsstekpanna eller pannkakslagg i cirka 30 sekunder på varje sida.  Stapla i en trave på en tallrik och håll dem mjuka under den fuktiga bakduken tills de ska ätas.
Godast är de helt nygräddade, men de kan snabbvärmas igen i ugn eller mikro.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *