Snabba småfrallor

De här småfrallorna går snabbt att baka eftersom de innehåller bakpulver och alltså inte behöver jäsa. (De bör ätas inom ett par dagar eftersom de inte håller sig färska så länge.)
Man kan gärna använda t.ex. kokvattnet från pitepalt eller skalad potatis som degspad, eller byta ut 1 dl av vattnet mot fil eller mjölk. Det blir gott att blanda ner lite frön eller gryn i degen, t.ex. havregryn, linfrö eller lite överbliven gröt, potatismos eller müsli.

Ingredienser:
5 dl mjöl, gärna fullkorn
1 tsk bakpulver
1/4 msk salt
2 msk sirap
2 ½ dl kallt vatten

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt sirap och vatten  och forma småfranskor.
Gräddas i ca en kvart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *