Fisk under smultäcke

Ingredienser, 4 personer:
1 djupfryst fiskblock/400 g filéer av någon vit fisk
4-5 skivor vitt franskbröd, gärna några dagar gammalt
1 gul lök
1 burk crème fraîche
salt, citronpeppar
½ dl riven ost

Gör så här:
Skär bort kanterna på det vita brödet och smula sönder det i en bunke.
Hacka löken fint och blanda med smulorna.
Rör ner crème fraîchen.
Krydda med salt och citronpeppar.

Halvtina och skiva det djupfysta fiskblocket. Lägg skivorna – eller bre ut fiskfiléer – i en smord, ugnsfast form.
Bre ut smulblandningen över fisken som ett täcke.
Strö lite riven ost över.
Sätt in formen i ugnen på ca 200 grader tills smultäcket fått fin färg och fisken är genomkokt.

Servera med kokt potatis eller potatismos samt en grönsallad.

Smultäcket kan varieras, t.ex. genom att även blanda i
– 6 finhackade färska champinjoner eller
– ½ kruka finhackad dill eller
– 2-3 msk små kapris eller
– 15 tunnskivade oliver

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *