Bulgur- och grönsaksröra

Den här rätten har min vän ”Madame Mim” komponerat. Den är i sitt grundutförande vegansk, men naturligtvis kan man lägga till någon typ av kött eller fisk som ett komplement om man så önskar.

Ingredienser, 4 personer:
1 stor paprika
1 dm purjolök
10 körsbärstomater
2 dl okokt bulgur
1 msk balsamvinäger
½ tsk sambal oelek
1 tsk ljus sirap

Övriga kryddor:
Lite rivet limeskal
Svartpeppar, salt
Vitlökspulver
Chili-grillkrydda
Curry

Gör så här:
Koka 2 dl bulgur enligt instruktionerna på förpackningen.
Dela varje körsbärstomat i fyra delar
Skär paprikan i mellanstora bitar
Dela purjolöken på mitten och skiva den sedan.
Lägg grönsakerna i en upphettad panna med lite olja och stek under omrörning.
Häll sedan balsamvinäger och sirap över grönsakerna.
Klicka i sambal oelek och smaka av med övriga kryddor.
Häll sedan i den färdigkokta bulguren och rör om.
Smaka av med lite mer salt om det behövs.
Klart att servera!

Servera med fördel en kall gräddfilssås till detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *