En enkel sataysås eller en söt-sur-stark variant blir toppengoda ihop med marinerade och grillade kycklingspett. Godast blir spetten naturligtvis på en riktig kolgrill, men ugnsgrillade smakar också helt OK.
Ingredienser för 4 portioner:
ca 800 g kycklingfiléer, frysta eller färska
Marinad:
1 dl Thai sweet chilisås
1 dl rapsolja
1 dl soja, helst en ljus variant
Recept på Sataysåsen hittar du här >>>
Recept på söt-sur-stark sås hittar du här >>>
Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i 4-5 långsmala bitar per filé; antal beroende på storlek. (De får inte vara alltför tunna – det ska gå att trä igenom ett grillspett ”på längden”.)
Blanda alla ingredienser till marinaden i en plastpåse och lägg ner kycklingfiléerna.
Låt dem marineras några timmar, men allra helst i kylskåp över natten.
Sätt ugnen på 225 grader.
Trä upp varje filébit på ett blötlagt bambugrillspett.
Lägg dem på galler över en långpanna med folie i botten och grilla dem i ugnen tills de är genomstekta, ca 8 min på varje sida.
Servera med ris och såserna.