Pannbröd på rester

Ofta får man t.ex. gryn, mjöl, gröt, ägg eller potatismos över, och då är det läge att baka bröd! Har du panerat kött eller kyckling och fått mjöl, ägg och ströbröd över? Baka bröd!
Här är ett grundrecept på ett bröd som smidigt nog gräddas som platta kakor i stekpannan. Det går att lägga till och ta bort ingredienser, och man lär sig snart att känna hur fast degen ska vara. Vetemjölet behövs för att degen ska hålla ihop, och bakpulvret för att brödet ska resa sig, men annars kan man experimentera ganska fritt… Tänk bara på att balansera vätskemängden mot mjöl eller gryn – ökar du det ena så öka även det andra!

3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
2 krm salt
1 msk kryddor
1 dl mjölk
1 dl kallt vatten

Blanda alla torra ingredienser.
Häll i mjölk och vatten och knåda väl.
Rulla ut en smal korv och skär i 12 bitar.
Rulla små bollar och platta ut.
Stek på medelvärme i torr panna ca 2 min på varje sida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *