Ingredienser, 4 portioner:
400 gr blandfärs
1 ägg
3 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
½ tsk bikarbonat
Aromat
Till panering:
Idealmjöl
1 ägg
Ströbröd
Smör
Gör så här:
Blanda ströbröd, potatismjöl och bikarbonat i en bunke. Rör ner ägget och låt smeten svälla ca 10 minuter.
Blanda ner Aromat efter smak (håll koll så att det inte blir för salt!) och därefter färsen.
Platta ut 4 tunna, ovala biffar max ½ cm höga. Kan läggas mellan smörpapper och kavlas.
Stoppa in dem i frysen ca 10 minuter så blir de lättare att hantera.
Ta ut dem och vänd dem i vetemjöl blandat med salt och peppar.
Vispa upp ett ägg och rör ihop med en matsked vatten.
Doppa schnitzlarna i äggblandningen.
Vänd dem sedan i skorpmjöl.
Stek i smör på medelvärme.
Höj värmen lite mot slutet för att få lite stekyta på schnitzlarna.
Servera med en citronskiva och en klick kryddsmör. Klyftpotatis eller pommes frites är gott till.