Färsschnitzel

schnitzel

Ingredienser, 4 portioner:
400 gr blandfärs
1 ägg
3 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
½ tsk bikarbonat
Aromat

Till panering:
Idealmjöl
1 ägg
Ströbröd
Smör

Gör så här:
Blanda ströbröd, potatismjöl och bikarbonat i en bunke. Rör ner ägget och låt smeten svälla ca 10 minuter.
Blanda ner Aromat efter smak (håll koll så att det inte blir för salt!) och därefter färsen.
Platta ut 4 tunna, ovala biffar max ½ cm höga. Kan läggas mellan smörpapper och kavlas.
Stoppa in dem i frysen ca 10 minuter så blir de lättare att hantera.
Ta ut dem och vänd dem i vetemjöl blandat med salt och peppar.
Vispa upp ett ägg och rör ihop med en matsked vatten.
Doppa schnitzlarna i äggblandningen.
Vänd dem sedan i skorpmjöl.
Stek i smör på medelvärme.
Höj värmen lite mot slutet för att få lite stekyta på schnitzlarna.

Servera med en citronskiva och en klick kryddsmör. Klyftpotatis eller pommes frites är gott till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *