Räkröra

Ibland vill man kanske lyxa till det lite – men till en billig peng.
Här är receptet på en räkröra som t.ex. funkar utmärkt som förrätt.

Ingredienser:
5 dl crème fraîche
Räkor i önskad mängd (kan drygas ut med crabsticks)
5 msk majonnäs
5 ägg, hårdkokas och tärnas grovt
1-2 dl gräslök, finhackad/klippt
1 citron, tvättas och skärs i skivor
(Gröna ärtor)
Citronpeppar

Gör så här:
Hårdkoka och hacka äggen grovt
Blanda crème fraîche, klippt gräslök och majonnäs till en sås.
Vänd ner äggen, räkorna och ev. de gröna ärtorna.
Smaka av med citronpeppar.

Skiva citronen före servering.
Servera gärna räkröran lite snyggt på rostat bröd eller i coupeglas med den skivade citronen som tillbehör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *