Vitkålssallad (Treveckorssallad)

Den här salladen brukar ibland kallas för Treveckorssallad eftersom den kan hålla sig väldigt länge om man förvarar den i en tättslutande burk i kylskåpet.

Ingredienser:
Lag
½ dl socker
1 dl rapsolja
¾ dl vit vinäger (äppelcider- eller balsam-)

Grönsaker
500 g vitkål eller rödkål
500 g morot
1 liten purjolök eller rödlök
1 grön eller röd paprika
Massor av svartpeppar och lite salt

Koka upp socker, vinäger och rapsolja och låt stå på lägsta värme tills sockret lösts upp. Mal ner svartpeppar efter smak och salta lätt.

Riv vitkål och morot med matberedare eller osthyvel.
Finstrimla purjolök (eller rödlök) och paprika.
Lägg alla grönsaker i en stor bunke, häll över lagen och blanda om.
Förvara i tättslutande glasburk i kylen. OBS! Ta bara fram lagom mycket till varje mål så håller sig salladen ett par veckor i kylen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *