Lax med ädelostsås och pasta

Lite trist bild kanske – frysburk redo för lagring … Men rätten är god!

laxpasta

Ingredienser:
½ ask mjukost med ädelostsmak
1 pkt matlagningsgrädde
400 g lax
4 portioner tagliatelle
1 oxbuljongtärning (eller fiskbuljong om så önskas)
Vitpeppar
1 dl crème fraîche
½ dl hackade valnötter

Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Häll grädden i en kastrull och klicka ner osten.
Värm på medelvärme tills osten smält.
Tillsätt buljongtärningen och smaka av med vitpeppar.

Sätt på vattnet till pastan.

Tärna laxen i ca 2 cm tärningar och lägg dem i en form. Sätt in i ugnen och stek i ca 20 min eller tills laxen börjar ta lite färg.
Koka pastan under tiden.

Rör ner crème fraîchen i såsen.

Lägg upp pastan på tallrikar, lägg laxtärningarna över och häll på såsen. Avsluta med att strössla över de hackade valnötterna och servera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *