Thaigryta med kyckling

thaigryta

Kycklinginnerfilé blir snabbt genomstekt. Här har den fått vara med i en improviserad thaigryta.

Ingredienser:
400 g kycklinginnerfilé
2 dm purjolök
1 röd paprika
1 burk vattenkastanjer, skivade
½ dl Pad Thai Sauce
1 tsk soja
3 msk Röd currypasta
20 basilikablad
1 kycklingbuljongtärning eller 1 msk koncentrerad kycklingfond
½ pkt kokosmjölk
Rapsolja till stekning
Basmatiris

Gör så här:
Strimla purjolöken och paprikan.
Ansa innerfiléerna, dela dem i tre delar och stek i rapsolja.
Lägg över dem i en gryta på medelvärme.
Häll på ca ½ l vatten, soja, woksås och buljongtärning/fond.
Stek paprika och vattenkastanjer tillsammans några minuter. Tillsätt purjon och låt den steka med ett par minuter.
Häll över grönsakerna i grytan.
Klicka ner röd currypasta och tillsätt kokosmjölken.
Klipp ner basilikabladen.
Låt grytan puttra på låg värme medan riset kokas enligt instruktionerna på förpackningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *