Marinerad fetaost

Den här marinerade osten med rosépeppar och oregano är en absolut favorit här i huset. Jag föredrar faktiskt den bulgariska eller kroatiska vitosten som säljs i 1 kg-burkar. Kilopriset blir ungefär hälften mot vanlig fetaost i litet paket.

Ingredienser till 4 portioner:
1 paket fetaost eller en puck bulgarisk/kroatisk vitost ur burk
Olivolja
1-2 msk rosépeppar
1-2 msk torkad oregano

feta3

Tillagning:
Tärna osten i cm-stora tärningar.
Riv eller mortla rosépepparn så att kornen krossas.
Varva osttärningar, peppar och oregano i en burk eller skål.
Strila rikligt med olivolja över osten, gärna så att den täcker.
Låt osten stå och dra, gärna över natten.
Vänd försiktigt runt osten i marinaden före servering.

Servera till någon blandad grönsallad, till exempel Grekisk sallad.
Färdigmarinerad ost håller upp till en vecka i kylskåp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *