Potatis- och purjolökssoppa

soppa9

Ingredienser, 6-8 portioner:
1/2 kg potatis
1 gul lök
1/2 purjolök
1 l vatten
1 tärning grönsaksbuljong
2 msk smör eller olja
1 dl grädde
2 krm timjan
(2-3 msk finhackad gräslök)

Gör så här:
Skala potatis och lök. Putsa och skölj purjolöken. Skär alltsammans i skivor.
Lägg allt det skurna i en gryta och bryn lätt i fettet.
Späd med buljongen och låt soppan koka 15-20 min under lock.
Mosa grönsakerna till puré i lite av buljongen i matberedare eller mixer.
Häll tillbaka i kastrullen och späd med resten av buljongen och grädden. Krydda och låt soppan få ett kort uppkok.
Strö i gräslöken om så önskas, och eventuellt lite pinjenötter.
Lite knaperstekt, finhackat bacon är också gott att strö i soppan.
Servera soppan varm med bröd och ost.

brod

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *