Sydfransk kycklinggryta

sydfransk_gryta-300x225

Ingredienser, 4 personer:
400 g kycklingfilé
Idealmjöl, salt o peppar
12 färska champinjoner
1 röd paprika
1 rödlök
1 dm purjolök
3 vitlöksklyftor
1 tsk Dijonsenap
1 krm curry
3 msk kycklingfond, koncentrerad ur flaska
1 msk koncentrerad apelsinjuice
1 msk tomatpuré
1 förp matlagningsgrädde
½ dl vatten
½ dl vitt vin
1 ask cocktailtomater, halverade
smör och olivolja till stekning

Gör så här:
Dela kycklingfiléerna i grova kuber. Rulla dem i idealmjöl blandat med salt & peppar.
Stek dem i olja/smör tills den är fint brynta. Lägg över i en stekgryta.
Strimla champinjoner, paprika, rödlök och purjo. Bryn dem var för sig och lägg över i grytan.
Häll på grädden, vattnet, vinet, apelsinjuicen, senapen, curryn, tomatpurén, de finhackade eller pressade vitlöksklyftorna och buljongen. Låt puttra i ca 15-20 minuter.
Lägg ner de halverade cocktailtomaterna ett par minuter före servering och låt allt bli genomvarmt.
Servera med valfria tillbehör, t.ex. blomkålsris eller pasta  och en god grönsallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *