Raggmunkar med stekt fläsk

Ingredienser, 4 port:
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1-2 ägg
800 g fast potatis
(1-2 msk Ljus redning)
Smör till stekning
—–
400 g rimmat sidfläsk
Lingonsylt

raggmunk2

Gör så här:
Vispa ihop mjöl, salt och hälften av mjölken till en jämn smet.
Vispa ner resten av mjölken samt 1-2 ägg.
Skala potatisen och riv den, gärna direkt ner i äggsmeten så att den inte hinner bli brun.
Smält lite smör i en stekpanna.
Klicka ut ca ½ dl smet i pannan och bred ut den.
Stek raggmunkarna på medelvärme båda sidorna så att de blir gyllenbruna. Vänd inte förrän raggmunken håller ihop!
Om smeten blivit för lös så tillsätt 1-2 msk ljus redning i bunken och rör om.
Stek fläsket och servera till.
Lingonsylt och rårivna morötter passar bra som tillbehör.

raggmunk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *