Fläskfilé på rotsaksbädd

Ingredienser, 4 personer:
500 g fläskfilé
salt & peppar
smör till stekning
3 morötter
3 palsternackor
150 g haricots verts
olja till stekning
150 g färska champinjoner
3 vitlöksklyftor
3 dl matlagningsgrädde
ev. maizenamjöl eller Ljus redning
ca 2 msk japansk soja

file_rotsaksbadd

Gör så här:
Krydda filén och stek köttet runt om.
Skär grönsakerna i mindre bitar och stek dem i olja tills de får fin färg.
Lägg över i en eldfast form, lägg filén ovanpå och efterstek i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
Gör under tiden såsen:
Skiva champinjonerna och bryn dem mjuka i lite olja, pressa ner vitlöken och häll på grädden. Det får puttra ihop, red om det behövs med maizenamjöl eller Ljus redning, smaksätt med japansk soja.
Ta ut formen ur ugnen. Skär upp köttet och lägg tillbaka det ovanpå rotsakerna, häll på såsen och ställ in i ugnen igen i 225 grader i ca 5 minuter
Servera med grönsallad och kanske ett gott lantbröd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *