Örtkotletter i gryta

ortkotlett

Ingredienser, 4 personer:
800 g benfri kotlett (fläskytterfilé)
1 gul lök
½ röd paprika
1 morot
1 msk torkad oregano (eller 4 msk färsk, finklippt)
5 dl vatten
1 buljongtärning, mörk oxbuljong
3 msk Maizena Brun redning
3 klyftor vitlök
salt, svartpeppar, chiliextrakt (typ Tabasco) efter smak
1 dl grädde

Gör så här:
Skiva köttet om det är i bit och bryn skivorna snabbt i stekpanna.
Klyfta löken, skiva moroten och strimla paprikan.
Lägg ner allt tillsammans med salt, peppar och chiliextrakt i gryta eller tryckkokare.
Koka tills köttet är mört, ca 40 min i vanlig gryta, 25 min i tryckkokare.
Lyft upp kotletterna och lägg på ett serveringsfat.
Ta upp grönsakerna med hålslev och fördela dem över köttet. Lägg dubbel folie över fatet för att hålla värmen.

Sila över ca 4 dl av kokspadet i en kastrull, tillsätt grädden och redningen och låt koka upp tills det tjocknat.
Smaka ev. av med mer kryddor.
Häll lite av såsen över köttet och grönsakerna på serveringsfatet, och servera resten ur såssnipa.
Gott till är broccoli- och blomkålsgratäng. Kan också serveras med pressad potatis eller ris.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *