Shish Kebab i ugn

500 g köttfärs, gärna 20% fett (allra helst lammfärs)
2 st gula lökar, finhackas
2 msk mjöl
1 klyfta vitlök, rivs
1 tsk malen spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1 tsk nymalen svartpeppar
salt
2-4 msk smör (Köttet ska inhålla ganska mycket fett för att inte bli hårt. Använder du mager köttfärs så tillsätt smör!)
Låt smöret mjukna lite i rumstemperatur, eller använd Smör och rapsolja.
Blanda köttfärs, lök, kryddor, smör och mjöl i en bunke.
Bred sedan ut färsen i ett ca 3 cm tjockt lager i en ugnseldfast form.

Skär köttet tvärsöver med kniv, ner till formens botten och med ca 3 cm avstånd mellan skårorna.
Ställ in formen i ugnen i 15-20 minuter. Färsen drar ihop sig så att den delas upp där man skurit och bildar avlånga kebab-biffar.
När biffarna är klara kan de med fördel grillas snabbt på kolgrill.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *