Fransk potatissallad

Ingredienser, 10 portioner:
2 ½ kg färskpotatis
5 msk olivolja
1 ½ tsk flingsalt
2 krm peppar

Vinägrett
5 msk rödvinsvinäger
2 1/2 msk dijonsenap
1 ½ dl kapris
2 1/2 dl rapsolja
8 schalottenlökar (jag använde vanlig gul lök i motsvarande mängd)
1 ½ dl hackad bladpersilja
5 msk hackad färsk dragon (jag tog 1 msk torkad)
2 1/2 krm salt
1 krm peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C.
Potatis:
Skrubba potatisen om det behövs.
Dela i halvor och lägg på en bakpappersklädd plåt.
Blanda potatisen med olivolja, flingsalt och peppar. (Jag använder en oljesprayflaska och sprayar på oljan – smidigt!)
Ställ in i mitten av ugnen 30 minuter tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Vinägrett:
Skala och finhacka löken.
Vispa ihop vinäger och senap i en bunke. Tillsätt rapsoljan under fortsatt vispning.
Krydda med salt och peppar och rör ner den hackade löken och örtkryddorna.

Blanda den ljumma potatisen med vinägretten.
Lägg upp potatissalladen på ett fat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *