Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke.
2. Smält smöret och tillsätt mjölken och värm
till fingervärme, 37 grader.
3. Häll degspadet över jästen och rör om så
att det löser sig.
4. Tillsätt Lättströ, saffran, Kesella, salt och det mesta
av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och något
lös i konsistensen.
5. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 30
minuter.
6. Arbeta degen på mjölat bakbord. Tillsätt ev mer mjöl.
7. Baka ut den till ca 30 kusar.
8. Lägg dem på smorda plåtar eller med bakplåtspapper.
9. Sätt ugnen på 225 grader. Låt dem jäsa under
bakduk till dubbel storlek.
10. Pensla kusarna med uppvispat ägg och garnera med russin.
11. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.
Näringsvärde per bulle:
Kalorier 145
Kolhydrater 24 g
Fett 3,4 g |