Pannacotta, två smala recept |
|
Smal pannacotta med bär- och mandeltopping |
|
|
Ingredienser för 5 personer: jordgubbar, björnbär eller andra valfria bär |
Tillagning: Näringsvärde per portion: |
|
Smal pannacotta med jordgubb, lime och vanilj |
|
Ingredienser för 4 portioner 2 burkar kesella jordgubb & lime 1 burk kesella vanilj 1—2 msk hackad färsk mynta 2—3 limefrukter 2+2 gelatinblad 150 g frysta jordgubbar 1/2 tsk vaniljsocker |
|
Gör så här: Blanda de olika kesellasortena med finhackad mynta och rivet skal av en lime. Lägg två gelatinblad i blöt i kallt vatten i fem minuter. Pressa en eller två lime (beroende på hur syrligt du vill ha det) i en liten kastrull. Lägg i de urkramade gelatinbladen och värm försiktigt tills gelatinet smälter. Häll gelatinet i kesellablandningen och rör om noga. Smaka av om du vill ha mera limesaft. Häll upp i skålar och ställ in i kylen i minst en timme. Tina jordgubbarna sakta i en kastrull. Mixa dem sedan med pressad lime, vaniljsocker och rivet skal. Sila. Lägg två gelatinblad i blöt i kallt vatten i fem minuter. Värm jordgubbssåsen i en kastrull, tillsätt de urkramade gelatinbladen och låt dem smälta sakta under omrörning. Låt svalna. Häll sedan jordgubbssåsen över pannacottan och låt stelna i kylen ytterligare. Gärna över natten. Dekorera med myntablad. |