Stark indisk fiskgryta

Ingredienser, 4 personer:

400g torsk eller sej, djupfryst
1 stor gul lök, skivas eller hackas
1 fp krossade tomater
1 fiskbuljongtärning
2-3 dl vatten
2 vitlöksklyftor, hackade eller rivna
2 msk curry, gärna stark
1 tsk gurkmeja
1 tsk garam masala
ca 4 cm riven färsk ingefära eller 2 tsk torkad, malen
1-2 tsk cayennepeppar
1 dl lätt crème fraiche, ca 5% fett
(5 droppar tabasco)
salt

Tillagning:
Blanda krossade tomater, vatten, buljongtärning, lök och alla kryddor utom tabascon och koka upp.
Låt sjuda några minuter.
Smaka av med salt samt tabasco om rätten önskas hetare.
Skär under tiden fisken i tärningar ca 2x2 cm.
Lägg ner dem i såsen och låt dem bli genomkokta på svag värme.
Tillsätt sist av allt crème fraichen och hetta upp.

Servera med basmatiris, naanbröd och raita (yoghurtsås med hackad eller riven gurka och mynta).