Fläskfilé på rotsaksbädd

Ingredienser, 4 personer:
500g fläskfilé
salt & peppar
smör till stekning

3 morötter
3 palsternackor
150g haricots verts
olja till stekning
150g färska champinjoner
3 vitlöksklyftor
3 dl Milda mini 7% eller Coop Cooking 5%
ev. maizenamjöl eller Ljus redning
ca 2 msk japansk soja

Tillagning:
Krydda filén och stek köttet runt om tills det får fin färg
Skär grönsakerna i mindre bitar och stek dem i olja tills de får fin färg.
Lägg över i en eldfast form, lägg filén ovanpå och efterstek i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
Gör under tiden såsen: skiva champinjonerna och bryn dem mjuka i lite olja, pressa ner vitlöken och häll på grädden. Det får puttra ihop, red ev. av med maizenamjöl eller Ljus redning, smaksätt med japansk soja.
Ta ut formen ur ugnen. Skär upp köttet och lägg det sedan tillbaka över rotsakerna, häll på såsen och in i ugnen igen i 225 grader i ca 5 minuter

Servera med grönsallad och ev. ett gott lantbröd.
1 portion ger 336 kcal

Recept från maia HN